Als allround medewerker in de versindustrie produceer je voedsel voordat het naar de winkel gaat. Als je je een leerbedrijf in de bakkerij hebt, leer je niet alleen over broden en banket, maar ook over hygiëne en over houdbaarheid. Je leert alles over hygiëne en over houdbaarheid. Natuurlijk leer je ook over producten en grondstoffen die nodig zijn. Je leert hoe je je werkplek moet voorbereiden en wat er allemaal bij komt kijken voordat je de productie kunt starten. Ook leer je om anderen in jouw team instructies te geven. Zo zorg je voor een soepel productieproces.
Naast vakken die met de voedingsindustrie te maken hebben, krijg je ook Nederlands, burgerschap en rekenen. Als je de BOL-opleiding doet leer je de meeste dingen op school. Kies je voor de BBL-leerroute? Dan leer je juist meer door in de praktijk aan het werk te gaan.
Tijdens je opleiding krijg je een combinatie van theorie- en praktijkles. Tijdens de praktijkles leer je om de theorie toe te passen. Dat leer je ook tijdens de stages die je bij een industriële bakkerij loopt (BOL) of tijdens je werk in de bakkerij (BBL). Hier leer je meer over de werkvloer en hoe het is om te werken in een team.
Na de opleiding kun je aan het werk in een industriële bakkerij. Je kunt dan werken aan een van de productielijnen in de industriële bakkerij die nodig zijn om productie te draaien Ook kun je collega’s instructies geven zodat het proces beter verloopt. Als je wilt kun je ook doorstromen en een niveau 4-opleiding volgen.