Leuk dat je jouw leerlingen kennis wil laten maken met, of meer informatie wil geven over de bakkerijopleidingen in Nederland. Stichting Bakkracht helpt je graag om studiekiezers van voldoende informatie te voorzien.

Voor veel jongeren is het lastig om een opleiding te vinden die goed bij ze past. Daarom helpt de Nederlandse Bakkersbranche studiekiezers graag om te ontdekken of een bakkersopleiding bij hen past. We adviseren de activiteiten voor leerlingen uit klas 2, 3 of 4.

Hieronder lees je hoe jij als decaan studiekiezers met een interesse in bakken kunt helpen om de juiste opleiding te kiezen. Alle opties worden kosteloos ter beschikking aan de school gesteld door Stichting Bakkracht.

 

Wat bieden we aan?

Praktijkles incl. docentenhandleiding voor middelbare scholen

Bakchallenge incl. docentenhandleiding voor middelbare scholen

Online bakchallenge

Flyer met meer informatie

 

Je kunt je hier aanmelden voor (een van de opties uit) het decanenpakket

Decanenpakket

Ik vraag het volgende pakket aan: *
Heeft de school een bakkerij uitstroom? *

Informatie over bakkerijopleidingen

Je kunt in Nederland bakkerij-opleidingen volgen bij ROC’s en bij vakscholen. De bakkerij-opleidingen zijn in twee richtingen verdeeld: de ambachtelijke bakkerij en de industriële bakkerij.

 

Ambachtelijke bakkerij

Ambachtelijke bakkerijen maken hun producten met de hand of met kleine machines. Deze bakkerijen vind je vaak in winkelstraten en dorpen. Studenten leren producten bakken zoals: broden, gebak, quiches of chocoladeproducten. In deze opleiding zijn studenten creatief en met hun handen bezig.

Industriële bakkerij

In de industriële bakkerij worden de broden in grote hoeveelheden met grote machines gemaakt. Dit zijn bijvoorbeeld de broden die je bij de supermarkt kunt kopen, maar ook voorverpakte koekjes en pepernoten. De opleidingen voor de industriële bakkerij focussen zich op de technische kant van de machines, maar ook op voedselveiligheid en de processen in de fabriek.