Het is belangrijk dat de voeding die wordt geproduceerd aan alle eisen voldoet. Tijdens jouw opleiding leer je verschillende manieren om de voedselkwaliteit- en veiligheid te controleren. Je leert om onderzoek uit te voeren, metingen te doen en te bepalen of de producten volgens de eisen geproduceerd zijn. Je kijkt ook hoe je processen kunt optimaliseren.

 

Toelatingseisen

  • Vmbo tl;
  • Havo of vwo: overgangsbewijs;
  • Mbo: niveau 3
  • Een ander diploma of bewijsstuk dan door de overheid is goedgekeurd

Alle informatie

  • Richting BOL, BBL, Industrieel
  • Niveau Niveau 4
  • Duur 3 Jaar, 4 Jaar
  • Locaties Leeuwarden, Vlaardingen, Alkmaar ...
Bekijk alle scholen voor deze opleiding

Wat houdt de opleiding in?

Wat leer je?

In de voedingsindustrie is het doel om producten te maken die lekker en veilig zijn. Je leert in je opleiding wat er belangrijk is zodat de producten aan deze eisen voldoen. Je leert dus alles over voedselkwaliteit en -veiligheid. Om goed te bepalen of iets veilig is, leer je om metingen te doen en om monsters te nemen en te analyseren.

Welke vakken krijg je?

Naast vakken die met de voedselkwaliteit te maken hebben, krijg je ook Nederlands, Engels, burgerschap en rekenen.Als je de BOL-opleiding doet leer je de meeste dingen op school. Kies je voor de BBL-leerroute? Dan leer je juist meer door in de praktijk aan het werk te gaan.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Tijdens je opleiding krijg je een combinatie van theorie- en praktijkles. Tijdens de praktijkles leer je om de theorie toe te passen. Dat leer je ook tijdens de stages die je bij een bakkerij loopt (BOL) of tijdens je werk in de bakkerij (BBL). Hier leer je meer over de praktijk en hoe het is om te werken in een team.

icon-scale

Wat kun je doen als je klaar bent met de opleiding?

Als je de opleiding hebt gedaan ben je expert op het gebied van voeding en voedingskwaliteit. Je kunt op verschillende plekken in de industriƫle bakkerij werken. Je kunt ook een hbo-studie volgen na je opleiding.

Wil je precies weten hoe het bij de school bij jou in de buurt is geregeld? Ga dan naar de website van de school bij jou in de buurt.

Je vindt het overzicht van scholen hier