Als vakexpert voeding en technologie ben je niet alleen bezig met het maken van brood- en/of banketproducten. Je leert ook alles over het proces en de machines eromheen. Je verdeelt werkzaamheden en begeleid medewerkers. Daarnaast kijk je hoe je processen kunt optimaliseren. Dat en meer leer je tijdens je opleiding.

 

Toelatingseisen

  • Vmbo tl;
  • Havo of vwo: overgangsbewijs;
  • Mbo: niveau 3
  • Een ander diploma of bewijsstuk dan door de overheid is goedgekeurd

Alle informatie

  • Richting BOL, BBL, Industrieel
  • Niveau Niveau 4
  • Duur 3 Jaar, 4 Jaar
  • Locaties Leeuwarden, Vlaardingen, Rotterdam ...
Bekijk alle scholen voor deze opleiding

Wat leer je?

In de voedingsindustrie is het doel om producten te maken die lekker, veilig en gezond zijn. Tijdens je opleiding leer je om hier de beste productiemethode voor te ontwikkelen, de beste ingrediënten te kiezen en de beste manier van verpakken te bepalen. Stap voor stap leer je welke methodes er zijn en wat de voor- en nadelen van verschillende ingrediënten zijn. Je leert hoe de verschillende apparatuur werkt en hoe je kwaliteitsanalyses uitvoert.

Welke vakken krijg je?

Naast vakken die met voedingstechnologie te maken hebben, krijg je ook Nederlands, Engels, burgerschap en rekenen. Als je de BOL-opleiding doet leer je de meeste dingen op school. Kies je voor de BBL-leerroute? Dan leer je juist meer door in de praktijk aan het werk te gaan.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Tijdens je opleiding krijg je een combinatie van theorie- en praktijkles. Tijdens de praktijkles leer je om de theorie toe te passen. Dat leer je ook tijdens de stages die je bij een bakkerij loopt (BOL) of tijdens je werk in de bakkerij (BBL). Hier leer je meer over de praktijk en hoe het is om te werken in een team.

Wil je precies weten hoe het bij de school bij jou in de buurt is geregeld? Ga dan naar de website van de school bij jou in de buurt.

Je vindt het overzicht van scholen hier