In de voedingsindustrie is het doel om producten te maken die lekker, veilig en gezond zijn. Tijdens je opleiding leer je om hier de beste productiemethode voor te ontwikkelen, de beste ingrediënten te kiezen en de beste manier van verpakken te bepalen. Stap voor stap leer je welke methodes er zijn en wat de voor- en nadelen van verschillende ingrediënten zijn. Je leert hoe de verschillende apparatuur werkt en hoe je kwaliteitsanalyses uitvoert.
Naast vakken die met voedingstechnologie te maken hebben, krijg je ook Nederlands, Engels, burgerschap en rekenen. Als je de BOL-opleiding doet leer je de meeste dingen op school. Kies je voor de BBL-leerroute? Dan leer je juist meer door in de praktijk aan het werk te gaan.
Tijdens je opleiding krijg je een combinatie van theorie- en praktijkles. Tijdens de praktijkles leer je om de theorie toe te passen. Dat leer je ook tijdens de stages die je bij een bakkerij loopt (BOL) of tijdens je werk in de bakkerij (BBL). Hier leer je meer over de praktijk en hoe het is om te werken in een team.