Tijdens de opleiding leidinggevende leer je om leiding te geven in een bakkerij. Je leert niet alleen alles over het leiding geven, maar ook over het proces in de bakkerij. Bijvoorbeeld hoe het productieproces werkt en welke soorten brood en banketproducten er zijn. Daarnaast leer je over financiën, de regels en voorschriften, marketing en communicatie en leidinggeven
Naast vakken die met het bakkersvak en met leidinggeven te maken hebben, krijg je ook Nederlands, burgerschap en rekenen.
BOL:
Tijdens je opleiding krijg je een combinatie van theorie- en praktijkles. Tijdens de praktijkles leer je om de theorie toe te passen. Dat leer je ook tijdens de stages die je bij een bakkerij loopt. Hier leer je meer over de werkvloer en hoe het is om leiding te geven aan een team. Je kunt stagelopen bij een ambachtelijke of een industriële bakkerij.
BBL:
Op jouw leerbedrijf werk je direct in de praktijk. Je begeleider leert je alles over het leiding geven in de bakkerij. Hoe verder je in je studie komt, hoe meer je zelfstandig kunt werken. Je gaat 1 dag per week naar school. Daar leer je meer over personeelszaken, de regels en voorschriften in de bakkerij en financiën. Deze dag bestaat vaak uit een theoriedeel en een praktijkdeel.