Als je de opleiding leidinggevende in de bakkerij volgt, leer je niet alleen alles over leidinggeven, maar ook over het bakkersvak. Je leert om verschillende producten te maken, maar je leert ook wat er verder op de werkvloer moet gebeuren. Zo weet je later precies hoe je leiding moet geven en op welke taken je medewerkers aan kunt sturen.

 

Toelatingseisen

  • Vmbo tl;
  • Havo of vwo: overgangsbewijs jaar 3 naar 4
  • Mbo: niveau 3
  • Een ander diploma of bewijsstuk dan door de overheid is goedgekeurd;

Alle informatie

  • Richting BOL, BBL, Industrieel, Ambachtelijk
  • Niveau Niveau 4
  • Duur 3 Jaar
  • Locaties Leeuwarden, Groningen, Middelburg ...
Bekijk alle scholen voor deze opleiding

Wat houdt de opleiding in?

Wat leer je?

Tijdens de opleiding leidinggevende leer je om leiding te geven in een bakkerij. Je leert niet alleen alles over het leiding geven, maar ook over het proces in de bakkerij. Bijvoorbeeld hoe het productieproces werkt en welke soorten brood en banketproducten er zijn. Daarnaast leer je over financiën, de regels en voorschriften, marketing en communicatie en leidinggeven

Welke vakken krijg ik?

Naast vakken die met het bakkersvak en met leidinggeven te maken hebben, krijg je ook Nederlands, burgerschap en rekenen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

BOL: Tijdens je opleiding krijg je een combinatie van theorie- en praktijkles. Tijdens de praktijkles leer je om de theorie toe te passen. Dat leer je ook tijdens de stages die je bij een bakkerij loopt. Hier leer je meer over de werkvloer en hoe het is om leiding te geven aan een team. Je kunt stagelopen bij een ambachtelijke of een industriële bakkerij.

BBL:
Op jouw leerbedrijf werk je direct in de praktijk. Je begeleider leert je alles over het leiding geven in de bakkerij. Hoe verder je in je studie komt, hoe meer je zelfstandig kunt werken. Je gaat 1 dag per week naar school. Daar leer je meer over personeelszaken, de regels en voorschriften in de bakkerij en financiën. Deze dag bestaat vaak uit een theoriedeel en een praktijkdeel.

icon-scale

Wat kun je doen als je klaar bent met de opleiding?

Als je je opleiding hebt afgerond kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Je kunt ook meteen aan het werk. Dat kan bij een ambachtelijke of industriële bakkerij als leidinggevende. Je stuurt dan je collega’s aan en zorgt ervoor dat het proces goed verloopt. Meer informatie over de verschillende soorten bakkerijen lees je hier .

Wil je precies weten hoe het bij de school bij jou in de buurt is geregeld? Ga dan naar de website van de school bij jou in de buurt.

Je vindt het overzicht van scholen hier