Medewerker versindustrie is een opleiding waarbij je werkt aan het productieproces van brood- en/of banketproducten. Je werkt in de industriële bakkerij waar je zorgt dat de voedingsmiddelen veilig en hygiënisch worden geproduceerd. Natuurlijk let je ook op de kwaliteit van de producten.

 

Toelatingseisen

  • Vmbo: diploma basis, kader, gemengd of theoretisch;
  • Havo of vwo: overgangsbewijs;
  • Mbo: entreediploma
  • Een ander diploma of bewijsstuk dan door de overheid is goedgekeurd;

Alle informatie

  • Richting BBL, Industrieel
  • Niveau Niveau 2
  • Duur 2 Jaar
  • Locaties Heerhugowaard, Zwolle, Barendrecht ...
Bekijk alle scholen voor deze opleiding

Wat houdt de opleiding in?

Wat leer je?

Als medewerker in de versindustrie maak je voedsel voordat het naar de winkel gaat. Als je je een leerbedrijf in de bakkerij hebt, leer je niet alleen over brood en banket, maar ook over hygiëne en over houdbaarheid. Natuurlijk leer je ook over producten en grondstoffen die nodig zijn. Je leert hoe je je werkplek moet voorbereiden en wat er allemaal bij komt kijken voordat je de productie kunt starten.

Welke vakken krijg ik?

Naast vakken die met de voedingsindustrie te maken hebben, krijg je ook Nederlands, burgerschap en rekenen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Tijdens je opleiding krijg je een combinatie van theorie- en praktijkles. Tijdens de praktijkles leer je om de theorie toe te passen. Dat leer je ook tijdens je werk in de bakkerij (BBL). Hier leer je meer over de praktijk en hoe het is om te werken in een team.

icon-scale

Wat kun je doen als je klaar bent met de opleiding?

Na de opleiding kun je aan het werk in een industriële bakkerij. Je kunt dan werken aan een van de productielijnen in de industriële bakkerij. Je kunt ook doorstromen naar een niveau 3-opleiding.

Wil je precies weten hoe het bij de school bij jou in de buurt is geregeld? Ga dan naar de website van de school bij jou in de buurt.

Je vindt het overzicht van scholen hier