Heb je er wel eens over nagedacht wat er allemaal moet gebeuren voordat voedsel in de supermarkt beland? Tijdens de opleiding ‘medewerker voeding en technologie’ leer je alles over het produceren en verpakken van brood- en/of banketproducten. Je werkt met grote machines en leert hoe je deze moet bedienen.

 

Toelatingseisen

  • Vmbo: diploma basis, kader, gemengd of theoretisch;
  • Mbo: entree diploma;
  • Havo of vwo: overgangsbewijs niveau 3 naar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dan door de overheid is goedgekeurd;

Alle informatie

  • Richting BOL, BBL, Industrieel
  • Niveau Niveau 2
  • Duur 1 jaar, 2 Jaar
  • Locaties Middelburg, Ede, Almelo ...
Bekijk alle scholen voor deze opleiding

Wat houdt de opleiding in?

Wat leer je?

Al het eten dat je koopt wordt ergens gemaakt en verpakt. Als medewerker voeding en technologie leer je om zelfstandig producten te bereiden, verpakken en controleren. Je leert waar je op moet letten, bijvoorbeeld op hygiëne en op kwaliteit. Je krijgt ook les in recepturen. Zo leer je hoe je bepaalde producten moet maken, of waar producten aan moeten voldoen.

Welke vakken krijg je?

Naast vakken die met de voeding en de technologie te maken hebben, krijg je ook Nederlands, burgerschap en rekenen. Als je de BOL-opleiding doet leer je de meeste dingen op school. Kies je voor de BBL-leerroute? Dan leer je juist meer door in de praktijk aan het werk te gaan.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Tijdens je opleiding krijg je een combinatie van theorie- en praktijkles. Tijdens de praktijkles leer je om de theorie toe te passen. Dat leer je ook tijdens de stages die je bij een bakkerij loopt (BOL) of tijdens je werk in de bakkerij (BBL). Hier leer je meer over de praktijk en hoe het is om te werken in een team. Alle onderdelen van het bereidings-, verpakkings- en controleproces komen aan bod.

icon-scale

Wat kun je doen als je klaar bent met de opleiding?

Na de opleiding kun je werken in een industriële bakkerij. Je kunt er ook voor kiezen om nog een vervolgopleiding te doen na je studie.

Wil je precies weten hoe het bij de school bij jou in de buurt is geregeld? Ga dan naar de website van de school bij jou in de buurt.

Je vindt het overzicht van scholen hier