Moet je als bakker altijd vroeg opstaan?

Niet alle bakkers werken dezelfde tijden. Er zijn verschillende soorten bakkers. Welke dat zijn vind je hier. Sommige mensen vinden het fijn om vroeg te beginnen, omdat ze dan ook eerder vrij zijn. Andere mensen werken liever overdag of ’s avonds.


Wanneer moet je werken in de industriële bakkerij?

In de industriële bakkerij gaat het werk altijd door. Zowel overdag als ’s nachts staan de machines aan om broden te bakken. Je hoeft dus niet altijd vroeg op te staan, dat ligt eraan in welke ploeg je werkt, of welke dienst je draait. 

Wanneer moet je werken in de ambachtelijke bakkerij?

Als je in de ambachtelijke bakkerij werkt, zijn de werktijden afhankelijk van jouw werkzaamheden en functie. De banketbakker begint meestal iets later dan de broodbakker. Hoe vroeg je moet opstaan ligt dus aan je werkzaamheden en de planning in de bakkerij waar je werkt.

MEER WETEN?

Wil je weten hoe je stap voor stap ontdekt of een bakkersopleiding bij jou past?

Naar het stappenplan