Wil je graag je eigen bakkerij openen of een bakkerij overnemen? Dan past de opleiding ‘ondernemer bakkerij’ bij jou. Je leert wat er allemaal bij een eigen onderneming komt kijken. Ook leer je alles over de bakkerij, zodat je weet hoe je producten moet maken en welke processen er belangrijk zijn.

 

Toelatingseisen

  • Mbo: niveau 3 in de richting horeca of bakkerij
  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretischeleerweg
  • overgangsbewijs van klas 3 naar klas 4 havo of vwo

Alle informatie

  • Richting BOL, Ambachtelijk
  • Niveau Niveau 4
  • Duur 3 Jaar
  • Locaties Leeuwarden, Groningen, Wageningen ...
Bekijk alle scholen voor deze opleiding

Wat houdt de opleiding in?

Wat leer je?

Tijdens opleiding ondernemer leer je alles wat je moet weten om je eigen bakkerij te openen of om een bakkerij over te nemen. Dat betekent dat je niet alleen vakken krijgt over het bakkersvak, maar ook over ondernemen. Denk hierbij aan financiën, leidinggeven en bedrijfsvoering. Natuurlijk leer je ook over de processen en producten in de bakkerij. Zo kun jij goed je personeel aansturen en een bedrijf leiden.

Welke vakken krijg je?

Naast vakken die met de bakkerij en ondernemen te maken hebben, krijg je ook Nederlands, Engels, burgerschap en rekenen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Tijdens je opleiding krijg je een combinatie van theorie- en praktijkles. Tijdens de praktijkles leer je om de theorie toe te passen. Dat leer je ook tijdens de stages die je bij een bakkerij loopt (BOL). Hier leer je meer over de praktijk en hoe het is om te werken in een team en hierin leiding te geven. Je maakt bijvoorbeeld roosters en houdt de financiën in de gaten.

icon-scale

Wat kun je doen als je klaar bent met de opleiding?

Als je de opleiding hebt afgerond kun je je eigen bakkerij openen of een bakkerij overnemen. Je kunt ook beginnen als bakker in een andere bakkerij en op een later moment voor jezelf beginnen. Je kunt ook doorstromen naar het hbo.

Wil je precies weten hoe het bij de school bij jou in de buurt is geregeld? Ga dan naar de website van de school bij jou in de buurt.

Je vindt het overzicht van scholen hier