LEIDINGGEVENDE BAKKERIJ

LEIDINGGEVENDE BAKKERIJ

"Ik speelde vroeger altijd bakkertje in mijn eigen mini-keuken"

- Anouk, 3e jaars leidinggevende bakkerij Niveau 4, BOL

Lees hier het verhaal van Anouk, die al van jongs af aan wist dat ze bakker wilde worden.

Hoe ben jij bij de bakkersopleiding terecht gekomen?

Ik vond bakken al van kleins af aan leuk. Mijn moeder werkt in een bakkerij en ik ging vaak helpen. Ik had mijn eigen mini-keukentje thuis en ging dan zelf bakkerijtje spelen. Je ziet hier ook een foto van mij als klein meisje verkleed als bakker. Ik wil het dus al van jongs af aan.

Klopt de opleiding met het beeld dat je vroeger had?

We hebben veel praktijkles en het valt me mee hoeveel theorieles we hebben. Wel hebben we theorievakken zoals financiën, Engels, Nederlands en economie. Dat is op zich handig want ik wil later een eigen bedrijf en dan is het fijn dat je niet alleen alles van producten weet, maar ook van andere dingen.

Wat vind jij het leukste vak?

Banket vind ik leuker dan brood, maar ik heb niet één favoriet vak. Nu zijn we bezig met quiches maken voor klantbestellingen. Dat vind ik ook heel leuk. Het is niet een hoofdvak, maar het is leuk dat je zulke dingen er wel bij leert.

Je zit in je derde jaar. Dan ben je al bijna klaar. Wat wil je hierna doen?

Als ik mijn diploma leidinggevende bakkerij heb gehaald wil ik nog de opleiding patisserie doen. Dan verdiep je je meer in sierwerk en chocola. Misschien dat ik later ook een eigen bedrijf wil hebben, maar dat weet ik nu nog niet.