Vind jij het leuk om technisch bezig te zijn? Dan sluit de opleiding vakbekwaam medewerker voeding en technologie goed bij je aan. Je leert veel over de machines en bakprocessen die in de industriële bakker gebruikt worden. Tijdens je studie leer je zowel de technische kant van het vak, als de bakkerij-kant goed kennen.

 

Toelatingseisen

  • Vmbo: diploma basis, kader, gemengd of theoretisch;
  • Havo of vwo: overgangsbewijs;
  • Mbo: diploma niveau 3
  • Een ander diploma of bewijsstuk dan door de overheid is goedgekeurd

Alle informatie

  • Richting BOL, BBL, Industrieel
  • Niveau Niveau 3
  • Duur 3 Jaar, 2 Jaar
  • Locaties Leeuwarden, Alkmaar, Ede ...
Bekijk alle scholen voor deze opleiding

Wat houdt de opleiding in?

Wat leer je?

De opleiding vakbekwaam medewerker voeding en technologie is heel breed. Als je je specialiseert in de richting van de bakkerij leer je alles over de industriële bakkerij. Je leert over de productie van brood en banket, en het hele proces van grondstoffen tot eindproduct.

Welke vakken krijg je?

Je krijgt les over voedingsleer, levensmiddelentechnologie maar ook ondernemen, natuur-, schei- en wiskunde. Je wordt dus heel breed opgeleid zodat je alle kanten op kunt als je je diploma hebt gehaald. Tijdens de opleiding ben je veel bezig met machines en de technische kant van de wereld van de bakkerij. Naast vakken die met het bakkersvak en met de technische kant van de bakkerij te maken hebben, krijg je ook Nederlands, burgerschap en rekenen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Tijdens je opleiding krijg je een combinatie van theorie- en praktijkles. Tijdens de praktijkles leer je om de theorie toe te passen. Dat leer je ook tijdens de stages die je bij een bakkerij loopt (BOL) of tijdens je werk in de bakkerij (BBL) . Hier leer je meer over de praktijk en hoe het is om te werken in een team.

icon-scale

Wat kun je doen als je klaar bent met de opleiding?

Als vakbekwaam medewerker voeding en technologie word je specialist op het gebied van het bakproces. Je kunt in de industriële bakkerij werken, waar je door jouw achtergrond, op verschillende plekken ingezet kunt worden. Omdat de opleiding zo technisch is, zul je veel met machines te maken krijgen. Als je wil kun je ook doorstromen en een niveau 4-opleiding volgen.

Wil je precies weten hoe het bij de school bij jou in de buurt is geregeld? Ga dan naar de website van de school bij jou in de buurt.

Je vindt het overzicht van scholen hier