LEIDINGGEVENDE BAKKERIJ

LEIDINGGEVENDE BAKKERIJ

"Als je niet weet of de opleiding bij jou past kun je gerust een dagje meelopen"

- Ellis, 3e jaars leidinggevende bakkerij Niveau 4, BOL

Ellis geeft je een kijkje in haar opleiding. Benieuwd wat zij ervan vindt?

Scroll naar onder en klik rechts om de video van Ellis te bekijken!

 

 

Ambachtelijke bakkerij

LEIDINGGEVENDE BAKKERIJ

"Als je niet weet of de opleiding bij jou past kun je gerust een dagje meelopen"

- Ellis, 3e jaars leidinggevende bakkerij Niveau 4, BOL

Wat vind jij het leukst aan jouw opleiding?

Ik vind het het leukst dat ik creatief bezig mag zijn. We werken wel met recepturen natuurlijk, maar vaak mogen we ook nog onze eigen touch eraan geven. Zo wordt het toch je eigen product.

Wat ik ook leuk vind, is dat we de producten al voor echte klanten maken. In onze winkel worden onze producten verkocht. Daarom moet je bij alles wat je maakt ook denken: is het goed genoeg om te verkopen?

 

Hoe ben je erbij gekomen om deze opleiding te volgen?

Ik vond het van kleins af aan al leuk om te bakken. Daarom ging ik ook op zoek naar een bijbaantje in de bakkerij. Die vond ik en ik had het daar heel erg naar mijn zin. Toen ik voor een vervolgstudie moest kiezen zeiden ze dat ik ook de opleiding tot bakker kon volgen. Dat sprak me heel erg aan en zo ben ik hier terecht gekomen. In het weekend werk ik trouwens nog steeds als bijbaan in de bakkerij, zo leuk vind ik het!

Hoe ziet jouw schooldag eruit?

Het verschilt per periode hoe laat de lesdagen beginnen en stoppen, maar meestal hebben we eerst een deel theorie en daarna praktijk. Dan gaan we tijdens de praktijkles aan de slag met wat we bij theorie geleerd hebben. Maar we leren ook over leidinggeven en we krijgen basisvakken zoals Nederlands en rekenen.

 

We hebben niet op vaste momenten pauze, maar dat plannen we in op basis van de producten waar we mee bezig zijn. Bijvoorbeeld als deeg moet rijzen of broden in de oven staan, is het een goed moment voor pauze.

Hoe is de sfeer bij jullie op school?

Ik zit op een vakschool en dat betekent dat iedereen die hier naar school gaat echt voor een specifiek vak leert. Onze school is niet zo groot en dat vind ik heel erg fijn. Je kent iedereen van de bakkerij-opleidingen wel en we zien ook vaak studenten van andere leerjaren. De docenten gaan ook heel fijn om met de studenten. Dat geeft een fijn gevoel.